Nálunk teljes kényelemben és nyugalomban szentelheti minden figyelmét azoknak, akik a legkedvesebbek Önnek, miközben együtt szerezhetnek sok-sok szép közös emléket és élményt Szovátán. Ismerjék meg a környék látnivalóit és fedezzék fel a természet, a kristálytiszta hegyi levegő nyújtotta kikapcsolódás jótékony, megnyugtató, pihentető hatásait!

Fakultatív és városi programjainkkal az egész családnak felüdülést és teljes kikapcsolódást kínálunk!

Szováta fürdőtelep központjában a Medve-tó szomszédságában áll a 4*-os Hotel Pacsirta. Két- és háromágyas szobáink modern, formatervezett berendezései és népművészeti alkotásai a vendég kényelmét, aktív feltöltődését szolgálják.

Emelett a szálloda fő specialitása a vadászni vágyó társaságok fogadása, amihez rendelkezünk fegyverszéffel és csizmamosóval is.

Így a Hotel Pacsirta**** vendégei találkoznak a tradíció,  az erdélyi kultúra és a modern, komfortos megoldások, berendezések sikeres kombinációja nyújtotta élménnyel. Telefon, kábel tv, dvd, vezetékes és vezeték nélküli Internet, minibár, minden szobánkban megtalálható.

Exkluzív játéktermünkben billiárd, asztalifoci, projektorként használható nagyképernyős Tv várja a kikapcsolódásra vágyókat.
 

Szováta elhelyezkedése és környezete

Székelyföld keleti peremövezetében található a Sóvidéki dombság, melynek legnagyobb települése Szováta. Itt keletkezett a Medve-tó, a világ legnagyobb (40 235 négyzetméteres) és Európa egyetlen heliotermikus (naptól melegedő) sós tava. A heliotermikus jelenségét a sós tó fölött átfolyó édesvízréteg üvegházhatása okozza. A gyógyvíz legfőbb összetevője a konyhasó (NaCl); töménysége a mélységgel nő, 6-31% között változik.

E természeti csodától mintegy 200 méterre található Hotel Pacsirta**** szépségével, megjelenésével kiválóan beleillik eme festői környezetbe, kinézetével a hagyományos helyi építkezési stílus kiváló képviselője.